Foto: Erik Deisz en mevrouw Faber
In het verleden was Bloemhof een verzorgingshuis, maar sinds een aantal jaren biedt het uitsluitend nog verpleeghuiszorg. Medewerkers verlenen zorg met het hart op de juiste plaats, zodat iedereen zich écht gekend, gezien en gehoord voelt. Altijd de mens zien, dat is Zorggroep Groningen.
Als Erik Deisz de huiskamer binnenloopt waar zes dames gezellig samen een spelletje aan het doen zijn, ontstaat er direct reuring. In de korte tijd dat hij in Bloemhof als helpende werkzaam is, heeft hij duidelijk een goede indruk op de dames achtergelaten. Volgens mevrouw Faber is hij één van de favorieten. “Als je hem op de foto zet, wil ik erbij op!” zegt ze lachend.
“Ik heb mij altijd verbonden gevoeld met de ouderenzorg,” vertelt Erik. “In een ver verleden heb ik een opleiding in de zorg gedaan. Ik hou van mensen, en mensen met zoveel levenservaring hebben altijd een mooi verhaal te vertellen.” Toch bleef Erik niet lang in de ouderenzorg werken, omdat de verdrietige kant van het vak hem zwaar viel. “Ik had er nooit bij stilgestaan dat je bewoners waar je een band mee opbouwt ook kunt verliezen, maar dat hoort natuurlijk wel bij de ouderenzorg. Ik was nog jong. Omdat ik hierin weinig begeleiding kreeg had het behoorlijk wat impact.” Erik liet de zorg achter zich en ging aan de slag als hovenier. Iets heel anders, maar toch bleef de zorg hem aantrekken.
“Ik heb inmiddels meer levenservaring, dus toen ik een vacature voor helpende voorbij zag komen bij Bloemhof, wilde ik het opnieuw proberen en heb ik gesolliciteerd. Ik heb er nog geen moment spijt van gehad. De bewoners zijn blij met mij en ik ben blij met hen. Wat wil je nog meer?”
Wie bij Zorggroep Groningen werkt heeft tal van doorgroeimogelijkheden. De organisatie beschikt over een groot eigen behandelcentrum. Behandelaren zoals artsen, fysiotherapeuten en diëtisten werken multidisciplinair samen met de zorgcollega’s om bewoners en revalidanten de beste zorg en behandeling te bieden.
Vanwege deze uitgebreide kennis en kunde is Zorggroep Groningen erg wendbaar. Zo heeft de organisatie tijdens de coronapandemie snel een eigen COVID-huis in kunnen richten, waar bewoners en revalidanten van Zorggroep Groningen en ouderen vanuit het ziekenhuis of de thuissituatie tijdelijk opgenomen konden worden. Daarnaast is het zorgaanbod onlangs uitgebreid met onder andere canulezorg en gerontopsychiatrie. Zorggroep Groningen biedt haar medewerkers de ruimte om mee te groeien met deze ontwikkelingen door scholingen en opleidingen aan te bieden. Zo kunnen vakantiekrachten van Zorggroep Groningen deze zomer doorgroeien naar de functie van zorgassistent.
Zij volgen de module Assisteren bij Zorg en Welzijn, een onderdeel van de opleiding tot helpende. Aan het eind van de cursus hebben de vakantiekrachten een erkend certificaat van het Noorderpoort College op zak. Indien het van beide kanten bevalt, is er voor deze collega’s de mogelijkheid om via Zorggroep Groningen de opleiding tot helpende te volgen. Ook zijn er onlangs intern mensen geschoold tot wondverpleegkundigen en oncologisch revalidatieverpleegkundige.
Of Erik ook gebruik gaat maken van de mogelijkheden die Zorggroep Groningen biedt om door te groeien naar wellicht een andere functie? “Zeg nooit nooit,” lacht hij. “Het is fijn dat de mogelijkheid er is, maar voor nu zit ik wel even op mijn plek hier. Ik ben tevreden met mijn werk en mijn collega’s. En natuurlijk met de bewoners!”
Bij Zorggroep Groningen zijn meerdere functies beschikbaar als verpleegkundige, verzorgende en helpende. Kijk eens op onze website: www.werkenbijzorggroepgroningen.nl
“DE BEWONERS ZIJN BLIJ MET MIJ EN IK BEN BLIJ MET HEN. WAT WIL JE NOG MEER?”